HTML

Club Aliga blog

A Club Aliga Üdülőközpont blogja. Bővebb információ a Club Aligáról: ClubAliga.hu

Repülő kutyák, frizbik és gazdáik versenye a Club Aligában

2011.08.02. 12:54 Club Aliga

Szombaton kegyes időjárás mellett látványos kutyás frizbi magyar kupaversenynek adott otthont a Club Aliga kikötői parkja.
Szemlátomás minden résztvevő és a közönség is nagyszerűen érezte magát a látványos eseményen a Balaton partján.

Néhány szó a játékról:

A játék lényege, hogy a kutya még a levegőben elkapja a korongot, és igyekezzen vele vissza a gazdihoz. A legtöbb kutya a maga örömére hamarosan rájön, hogy még izgalmasabb a dolog, ha felugrik, és a levegőből halássza le a frisbee-t, ezért aztán akrobatikus produkciókat is bemutatnak. A játék így kiválóan alkalmas a napi mozgás mellett szervezett sportolásra is.

A frisbee sportnak több változata ismert, ebből hazánkban először kétféle módozatot vezettünk be. Az úgynevezett távolsági verseny egy 40 méter hosszú pályán zajlik, amely különböző pontértékű sávokra van bontva. A legtávolabbi sáv a legmagasabb pontértékű. A játékban egy perc áll rendelkezésre, ez alatt az idő alatt kell a korongot minél többször minél távolabb dobni, és a kutyának a levegőben elkapva visszahozni.

A másik ágazat a szabadstílus. Itt másfél perc alatt kell mindenféle játékos, akrobatikus ugrásokat bemutatni, zenei aláfestéssel, mint egy tánc, vagy műkorcsolya kűrben. A frisbee varázsa abban rejlik, hogy bármilyen kutyával játszható, aki szeret futni, ugrálni, és a pár perces játéktól a versenyig a kutyának mindig csak egy kellemes élmény a gazdájával együtt töltött idő.

Szélben is hasított a frizbi…

Erős széllel kellett megbirkózniuk szombaton a frizbis kutyáknak és gazdáiknak a Balaton-parton. A Dog Chow Disc Cup Ashley Whippet Emlékversenyen két magyar és egy szlovén versenyző jutott tovább az amerikai világversenyre. Bár az időjárás nem kedvezett a frizbizésnek, jó hangulatban telt el a július 30-i verseny, ahol a szabadstílus és a távolsági számban mérték össze tudásukat a hazai és nemzetközi sportolók. A szabadstílus számban egyszerre több frizbivel mutatott be kutya és gazdája zenére koreografált show-t, míg a távolsági versenyen a dobás hossza és a frizbi levegőben történő elkapása ért pontot.
Mindkét számban aranyérmes lett Prenner Nóra Neela nevű kutyájával. „Nehéz szeles időben jól teljesíteni, de ilyenkor nehezebb korongokat választok a játékhoz. A szombaton elért sikerek mögött sok gyakorlás és egy megbízható kutya, Neela áll” –mondta el Nóra.

A szabadstílus verseny eredményei:

  • 1. helyezett – Prenner Nóra és Neela (HUN)
  • 2. helyezett – Jean McCollister és Olivia (SLO)
  • 3. helyezett – Fodor István és Fanni (HUN)

 

A távolsági verseny erdményei:

  • 1. helyezett – Prenner Nóra és Neela (HUN)
  • 2. helyezett – Fodor István és Fanni (HUN)
  • 3. helyezett – Jean McCollister és Olivia (SLO)

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutya frizbi frisbee club aliga dog chow repülő kutyák

A bejegyzés trackback címe:

https://clubaliga.blog.hu/api/trackback/id/tr353211312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása