HTML

Club Aliga blog

A Club Aliga Üdülőközpont blogja. Bővebb információ a Club Aligáról: ClubAliga.hu

Felkészülés földkerülő vitorlázásra

2008.08.03. 15:35 Club Aliga

Vasárnap nálunk tartotta sajtótájékoztatóját a szeptemberben útnak induló Földkerülő expedíció legénysége, Légrádi Márk és Kézdi Réka. Hogy miért jöttek? A nagy kalandra a Balatonon készültek, 25 napos nonstop balatoni vitorlázással, melynek végén Aligán kötöttek ki.

A közel egy hónapos felkészülés során az orosz mikro 15-ös típusú hajón, a „Szituációs gyakorlat"-on teltek a napjaik, hiszen a cél az volt, hogy mind fizikailag, mind pszichológiailag felkészüljenek a szélsőséges körülményekre.

Réka és Márk rendkívül fontosnak tartják, hogy Magyarországon is tudatosuljon a környezetvédelem fontossága, így ez lett a Földkerülő expedíció első számú célja. Ezért már a felkészülés alatt is csak napelemmel nyerték az energiát és a motort sem használták, hogy ne jusson káros anyag a levegőbe. Sőt, a hulladékot is szelektíven gyűjtötték!

Szeptemberben egyébként hárman indulnak el, hogy 160 nap alatt egy vitorlással kikötés nélkül megkerüljék a Földet. Márkhoz és Rékához ekkor csatlakozik Szilágyi Krisztina is, hogy hárman vegyenek részt a kalandban, ami azt is bebizonyítja majd, hogy fogyatékos személyek ugyanúgy képesek részt venni és helytállni akár egy ilyen nagyszabású vállalkozásban is, fizikailag, lelkileg és szellemileg egyaránt!

www.foldkerules.hu

Szólj hozzá!

Címkék: rendezvény vitorlázás földkerülés

A bejegyzés trackback címe:

https://clubaliga.blog.hu/api/trackback/id/tr491889767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása